Losse verkoop

Naast de groentenpakketen is er altijd losse verkoop op de Lekkernassûhmarkt. Liselotte bakt brood, groentenburgers en tappenades, en we hebben kaas en regelmatig ook eieren.

Maar we bieden ook de mogelijkheid voor derden om hun producten aan te bieden. Die voldoen aan deze regels:

  1. De producten zijn volledig (of bijna volledig) biologisch.
  2. Het zijn lokale producten of er is een lokaal product in verwerkt (een lokaal product is verwerkt in de meeste van de aangeboden producten).
  3. Als de verkoper zelf aanwezig is gaat 10% van de omzet naar Lekkernassûh. (Zelf aanwezig zijn om de producten aan te prijzen en toelichting te geven werkt natuurlijk goed voor de omzet. Wat ook helpt is met regelmaat aanwezig zijn).
  4. Als Lekkernassûh het voor de verkoper verkoopt gaat 20% van de omzet naar Lekkernassûh. (Lekkernassûh neemt het dan niet af en er moeten heldere en duidelijke communicatiebordjes bij geleverd worden, mer prijs, herkomst ect.)

Heb je een biologische moestuin met overproductie, dan kan je dus bij Lekkernassûh verkopen. Gaat het je niet om omzet, dan is het natuurlijk altijd mogelijk om je groenten gratis aan te bieden of over te dragen. Laat dit a.j.b. wel even van te voren weten en maak er een duidelijk bordje bij wat het is. Dank je wel.