Losse verkoop

Naast de verkoop van groentepakketten, droogwaren, kaas en brood is er ook ruimte voor losse verkoop op de markt van Lekkernassûh. Losse verkoop door derden voldoet aan deze regels:

  1. De producten zijn op een duurzame manier geproduceerd zonder pesticide of kunstmest en met zo min mogelijk verpakkingsmateriaal.
  2. Het zijn lokale producten of er is een lokaal product in verwerkt (een lokaal product is verwerkt in de meeste van de aangeboden producten).
  3. Als de verkoper zelf aanwezig is, gaat 10% van de omzet naar Lekkernassûh. (Zelf aanwezig zijn om de producten aan te prijzen en toelichting te geven werkt natuurlijk goed voor de omzet. Wat ook helpt is om met regelmaat aanwezig zijn).
  4. Als Lekkernassûh het voor de verkoper verkoopt, gaat 20% van de omzet naar Lekkernassûh. (Lekkernassûh neemt het dan niet af en er moeten heldere en duidelijke informatie bijgeleverd worden, met prijs, herkomst etc.)

Heb je een duurzame moestuin met overproductie, dan kan je dus bij Lekkernassûh verkopen. Gaat het je niet om omzet, dan is het natuurlijk altijd mogelijk om je groenten gratis aan te bieden of over te dragen. Laat dit a.j.b. wel even van te voren weten en maak er een duidelijk bordje bij wat het is. Dank je wel.

Ik wil graag iets verkopen, wat moet ik nu doen?

Als je op de hoogte bent van bovenstaande informatie verzoeken we je een mailtje te sturen naar info@lekkernassuh.org. Laat ons weten op welke locatie, wanneer (datum, eenmalig of vaker) en wat je wil verkopen (mits het aan bovenstaande omschrijving voldoet). Voeg hier een mooie foto en een korte tekst (NL en Eng) aan toe zodat we deze informatie kunnen delen. Stuur je verzoek een week voor de betreffende dag dat je wil verkopen zodat wij tijd hebben om deze informatie te delen.

Bij Lekkernassûh in De Gymzaal is vaak wel ruimte voor losse verkoop. Heb je interesse in verkoop op een van de andere markten, dan wordt je verzoek doorgestuurd naar de coördinator van die markt.