Over Lekkernassuh

Lekkernassuh is een georganiseerde gemeenschap van mensen die samen werkt richting de visie van een eerlijk, lokaal voedselsysteem in en rondom Den Haag. De mate waarin je als lid een bijdrage levert aan het halen van deze visie is afhankelijk van jouw eigen wil, beschikbare tijd, passie en onze wederzijdse behoeften.

Lid worden begint meestal bij het afnemen van een groentepakket van ten minste 7 verschillende groenten. Op locatie O3 bieden we kleinere pakketten van 3 of 4 groenten. Hier vind je onze wekelijkse versmarkten:

  • Woensdag tussen 16.00u en 19.00u aan de Witte de Withstraat 127. We verkopen daar ook kaas en versgebakken brood.
  • Woensdag van 12:00u tot 14:00u op basisschool Wonnebald aan de Mozartlaan 189.
  • Woensdag van 12.15 tot 13.30u op de O3 aan de Zaanstraat 25.
  • Vrijdag van 14.45 tot 16.00u op De la Reyschool aan de Voorthuizenstraat 245.

Geef aan op het aanmeldingsformulier waar je je pakket wilt ophalen! Je kunt kiezen om €12,50 te betalen voor een groentepakket of 6,50 voor een klein pakket als je op de O3 kiest. Ook kun je kiezen om (een gedeelte van) je pakket met Timebank.cc te betalen. Een groentepakket kost momenteel 1,25 uur of 0,6 uur voor het kleine pakket. Hierover vind je meer informatie onder Timebank.

De versmarkt is een belangrijke plek om bewust tijd te nemen voor gezonde voeding en het is een gelegenheid om anderen te ontmoeten die dezelfde waarden delen. Iedere week rond 18.30u serveert de Volkskeuken in de Witte de Withstraat een vegetarische maaltijd. Ook proberen we op de hoofdlocatie vaak een muzikant te regelen en iemand die iets leuks met de kinderen op de markt doet zoals knutselen, tekenen of zaadjes planten.

Lekkernassuh is een zelfstandige organisatie die gefaciliteerd wordt door Stichting Lokaal Voedsel Den Haag. Deze staat geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder KvK 62827049.

Lekkernassuh heeft nog geen eigen rechtsvorm, maar beoogt deze in 2018 te realiseren.

Stichting Lokaal Voedsel Den Haag

Bestuur

Het bestuur van Stichting Lokaal Voedsel Den Haag bestaat uit:

  • Frederik Oudenhoven als voorzitter
  • Eugène Lobry als penningmeester
  • Sytske Roskam als secretaris

Contactgegevens

Klik hier voor de contactgegevens.