Jouw tijd, jouw verdienste

Sinds 2018 werkt Lekkernassûh samen met Timebank.cc. Timebank.cc is een Community Currency, toegankelijk voor iedereen, om je tijd, vaardigheden en kennis te delen. Bij Lekkernassûh kun je Timebank uren verdienen door mee te helpen op een versmarkt of in de verpakkingsvrije winkel. Met deze uren kun je bijvoorbeeld je goentepakket, kaas en producten van de verpakkingsvrije winkel kopen. 

Om de Lekkernassûh markt en de organisatie ervan draaiende te houden hebben we geld (Euro’s) en arbeid (tijd) nodig. Met de Euro’s betalen we groenten, de kosten van het pand, internet, logistiek en dergelijke. Daarnaast hebben we menskracht nodig om van alles gedaan te krijgen. Met Timebank.cc creëren we de mogelijkheid om gewerkte uren te waarderen met Timebank uren, die je vervolgens weer uit kunt geven bij Lekkernassûh of in de Timebank.cc gemeenschap. 

Foto door finefocus.nl

Hoe werkt het?

Help op de markt

Kom helpen op een van onze markten of achter de schermen. Op deze manier kun je je eigen Timebank uren verdienen.

Als je hebt geholpen, kun je je gewerkte uren declareren.

Op die manier worden er Timebankuren aan je Timebank account toegevoegd. De volgende keer dat je naar de markt komt, kun je met je tegoed aan Timebankuren betalen!

Uurvergoeding

Je kunt je voorstellen dat we zowel de Euro-kosten als de tijd-kosten moeten dekken. Daarom betalen we 0,65 uur per gewerkt uur. Dat wil zeggen: 65% als Timebanker en 35% als vrijwilliger voor elk gewerkt uur. 

Dus wat kost het?
Een groentepakket kost € 12,50. Oftewel: 1,25 TB uur en € 0. Prijzen voor kaas, eieren, artikelen uit de verpakkingsvrije winkel worden aan de kassa berekend.

Aan de slag!

Ben je al aangemeld bij Timebank.cc? Top! Ga dan door naar Betaal met Tijd.

Ben je nog niet bij Timebank.cc aangemeld? Maak dan een account aan op Timebank.cc.

Een manier om dit account te vullen is door bij Lekkernassûh te komen helpen. De tijd die je werkt, wordt door Lekkernassûh op jouw Timebank-account gestort.

Betaal met tijd

Heb je genoeg Timebank-uren? Dan kun je daarmee bijvoorbeeld je groentepakket, kaas en producten van de verpakkingsvrije winkel betalen.

Aan de kassa geef je aan dat je met Timebank-uren wilt betalen. Zij rekenen uit hoeveel je moet betalen. Heb je alleen een pakket? Dan kun je al vooraf je betaling doen en een screenshot laten zien van je betaalbewijs.

©️ Foto door finefocus.nl