Lekkernassuh en Timebank.cc

Timebank Lekker nassuh

Sinds februari 2018 werkt Lekkernassuh met Timebank.cc als alternatief waardesysteem om (een gedeelte van) je groentepakket en brood mee te betalen. Op deze pagina leggen we uit hoe dat in z’n werk gaat.

Om de Lekkernassuh markt en de organisatie ervan, draaiende te houden, hebben we geld (Euro’s) en arbeid (tijd) nodig. Met de Euro’s betalen we groenten, de kosten van het pand, internet, logistiek en dergelijke. Daarnaast hebben we man/vrouwkracht nodig om van alles gedaan te krijgen. Met Timebank creëren we de mogelijkheid om deze te vergoeden met tijd die je vervolgens kan uitgeven aan voedsel bij Lekkernassuh of elders in de Timebank gemeenschap.

Concreet betekent dit het volgende. Als je lid bent van Timebank.cc krijg je een rekening. Deze kun je vullen door bij Lekkernassuh te komen helpen. Op de markt, bij team communicatie, door te helpen bij Inkoop of misschien een keer op een festival bij een kraam van Lekkernassuh. De tijd die je werkt, krijg je van Lekkernassuh uitbetaald op je Timebank rekening.

Opstartfase en urenvergoeding

Lekkernassuh experimenteert met Timebank.cc als een nieuw waardesysteem. Je kunt je voorstellen dat we zowel de Euro-kosten als de tijd-kosten moeten blijven dekken als organisatie. In het begin hebben we dan ook nog niet zoveel uren op onze Timebank rekening en nog niet zoveel Timebank-leden die met tijd betalen.

Daarom betalen we in de opstartfase 0,65 uur per gewerkt uur. D.w.z. 65% als Timebanker en 35% als vrijwilliger voor elk gewerkt uur. Zodra we voldoende uren inkomsten hebben, zullen we een volledig uur betalen voor een gewerkt uur.

Uren, Euro’s, Prijzen

Welnu, wat kost dan een pakket?

  • Een standaardpakket in alleen Euro’s is €12,50.
  • Als je Timebank.cc lid bent, kost een pakket momenteel 1,25 uur en 0 Euro.

De prijs voor een Timebank lid is variabel. Als er op een gegeven moment veel Timebank leden zijn in verhouding tot Euro betalers, zullen ook Timebank leden een gedeelte van het pakket in Euro’s gaan afrekenen. We stellen de prijs elke paar maanden bij om zo met de inkomsten precies de kosten in tijd en Euro’s te kunnen dragen van de gehele Lekkernassuh organisatie.

Aan de slag

Timebank.cc rekening

  • Ben je al aangemeld bij timebank.cc? Top! Niks aan veranderen, ga door naar Betalen met tijd.
  • Ben je nog niet aangemeld bij Timebank.cc? Meld je dan aan en lees later over hoe je kan Betalen met tijd:

Betalen met tijd

Heb je genoeg Timebank-uren? Dan kan kan je je pakket daarmee afrekenen.

  • Dat kan je thuis al van te voren doen. Je kan dan een ‘receipt’ afdrukken, of een foto op je mobiel maken.
  • Je kan ook in de rij bij de kassa nog besluiten om te betalen met uren. Dan gebruik je je mobiel. (Vraag eventueel naar de wifi-code).

Kies Nederlands of Engels: Klik!

Betaal voor je Lekkernassuh groentenpakket met Timbank uren ….  Pay for you r Lekkernassuh package with timebank hours

Vergoeden van werkers

Als je geholpen hebt op de markt declareer je de gewerkte uren (vraag bij de kassa waar je dit kan noteren). Timebank uren worden daarna naar je overgemaakt zodat je hiermee bij een volgende bezoek aan de markt eventueel kan betalen voor je pakket. (De kassamedewerker van Lekkernassuh gebruikt daarvoor deze link).