Romanesco VerbeterVerzoeken

Hieronder worden verbeterverzoeken opgesomd. Dit zijn ideeën die door iedereen kunnen worden aangedragen aan de Functioneel beheerders en Developers.
Zij gaan op gezette tijden door de lijst, kwalificeren ze op prioriteit en impact en besluiten vervolgens in overleg waarmee ze aan de slag gaan.
Heb je vragen, neem contact op met de Functioneel beheerders (Sytske en of Thomas).

1. Foutmelding in registratiepagina
Impact: ? Prioriteit H
(Specifiek Joeri)

Regelmatig lopen mensen vast op de error-melding die niets zegt: “Row has errors and cannot be inserted”. Verbeteren naar inhoudelijk passende foutmelding. Een manier om te reproduceren: bijv. postcode ‘XXXXX’ invullen.
Er is al wel een verbeterde foutmelding te zien, maar die zit in het profiel dat alleen te zien is door de deelnemerbeheerder, niet heet deelnemerprofiel. (En daarin ontbreekt de eis dat de letters hoofdletters moeten zijn).

2. Kolom toevoegen in Vaak niet-afgehaald detail
Impact: L Prioriteit: L

Kolom Opmerkingen Invoegen in Vaak-niet-afgehaald-detail.

3. E-mail toevoegen in Niet-afgehaald
Impact: L Prioriteit: M

Kolom E-mail Invoegen in Niet-afgehaald lijst.

4. Kasverschil problemen
Impact: M Prioriteit: H
(Specifiek Ronald)

Kasverschil problemen lijken verbeterd, maar ontstaan toch nog steeds, wanneer je achteraf een gedateerde bon toevoegt. Zie POS 2435: T. heeft op 13-8-2020 nog een vergeten bon (POS 2435) toegevoegd voor de markt van 5-8-2020 en nu is het kasverschil ineens groot.

Als dit is opgelost, is dit een mooie test-case: POS 1219 er bij pakken, verlagen met € 6,-. En ook opbrengst van € 6,- in “statiegeld kratjes” invoeren: 8090 Overige opbrengsten. Het kasverschil zou gelijk moeten blijven voor die markt voor die datum.

5. Voortgangsbalk onnauwkeurig
Impact: ? Prioriteit: M

De groene voortgangsbalk in het kassascherm toont alleen maar gereserveerde verkochte pakketten, niet alle verkochte pakketten en ook niet de korting omdat er minder is ingekocht. Dit maakt inschatten onnauwkeurig.

6. Registratiepagina in Chrome slaat niet 1-2-3 vanzelf op, zoals in Firefox
Impact: ? Prioriteit: M
(Specifiek Joeri)

Is het mogelijk om het veld Status (actief/pauze) zodanig aan te passen dat het bij elke wijziging ONMIDDELLIJK opslaat in (Chrome)?

 • Libs-table developer vragen om hier naar te kijken…
 • …Misschien een melding/popupje oid met “profiel opgeslagen?
  …Dan wordt het verhaal “Pas als je de melding ziet is het opgeslagen”. Ik zal het bespreken.”

7. Link kwijt / opvargen werkt niet altijd
Ter info, nu geen actie.

Deelnemerbeheerder krijgt gemiddeld 1,5 x per week klachten dat mensen hun link niet ontvangen als ze die opvragen. Ik zie dan ook geen bcc dat ze dat hebben gedaan. Als ik dan aan de slag ga, blijkt het wel te werken. en krijg ik ook de bcc.
De oorzaak kan zijn dat ze een typfout maken in hun adres, of dat ze 7-3 niet kunnen uitrekenen. Ik weet het niet. Ik vraag altijd door als ik email-contact ben, maar heb nog geen concreet antwoord gekregen.

8. Mail bon werkt in eerste instantie niet
Impact: L Prioriteit: L
(Specifiek Ronald)

Als je na betaling het hokje aanvinkt om de bon te mailen, dan wordt de bon niet gemaild. Dat gebeurt pas als je na het opslaan de bon alsnog mailt.
(Thomas: Feedback van één kassamedewerker, ik heb dit nog niet gereproduceerd).

9. Totaal aantal boven de maillijst
Impact: L Prioriteit: L
(Specifiek Joeri)

Voor de pagina’s van de dinsdag en vrijdaglijsten heb ik een klein verzoekje: Is het mogelijk om bij deze lijsten ook even het aantal adressen erboven te zetten?

10. Dubbelingen blokkeren
Impact: L. Prioriteit: M

Is het mogelijk om een keer handmatig door de ledenlijst gaan en kijken hoeveel dubbele emailadressen er inmiddels inzitten? Vroeger werd een dubbele aanmelding over de eerste heen gespoeld, maar tegenwoordig niet meer. Ik ben benieuwd hoeveel het er nu zijn.
Het is voor de deelnemerbeheerder best wel werk om samen met de deelnemer uit te zoeken welk profiel wegkan, en welk behouden moet blijven. Als jullie iets kunnen bouwen om dubbelingen te blokkeren, graag. IF reeds bekend, THEN blokkeer registratie.

11. Waar gaan mail bounces naar toe?
Impact: L. Prioriteit: L

Vandaag had ik een hotmail.com-gebruiker (toeval?) die haar link niet kreeg.
Waar gaan bounce-meldingen voor van de site verzonden mails naar toe?
Kunnen we inzien of/wat hier mis ging? Of moeten we het eerst nog laten rusten tot er meer klachten komen…

12. Kolom aantal pakketten in Alle deelnemers
Impact: L. Prioriteit: L
(Specifiek Joeri)

Kan er in “Alle deelnemers” een kolom kunnen komen “Aantal pakketten” (“#pak” om het smal te houden), om te checken of er niemand per ongeluk 10 of 20 pakketten heeft gereserveerd voor de markt? (Het betreft Aantal pakketten onder ‘Wij kopen in voor jou’. Niet die onder ‘Aantal en locatie’).

13. “Vaak te laat” laadt steeds langzamer
Impact: L. Prioriteit: L
(Specifiek Joeri)

Het lijkt langzaam steeds langzamer te gaan…

14. Aantal pakketten in registratiemail
Impact: L. Prioriteit: L
(Specifiek Joeri)

(Zie ook 12.)
Kan er in de mailbevestiging aan de deelnemerbeheerder ook een melding komen van het aantal pakketten waarmee geregistreerd is, om te checken of er niemand per ongeluk 10 of 20 pakketten heeft gereserveerd voor de markt, als ie op actief staat?

15. fout in libtables indeling in Alle-deelnemers-detail
Impact: L. Prioriteit, L
(Specifiek Joeri)

In de pagina https://lekkernassuh.org/romanesco/deelnemerbeheer/alle-deelnemers/ , na doorklikken naar een deelnemer, popt een Postcode-foutmelding (bij een kloppende postcode) op, als ik in deelnemerbeheer Libtables een opmerking probeer weg te halen.
…En als ik persoonlijke link (da’s 1 veld lager) aanpas, dan komt deze in het veld Opmerkingen terecht en kan ik ‘m niet meer weghalen. Want een leeg veld is geen goede postcode…
Het is duidelijk dat detail-overzicht iets *is verschoven*.


Grotere projecten

Mail migratie van Greenhost naar Oxilion
Impact: H, Prioriteit: M.

 • Is het mogelijk om de inhoud van de boxen over te zetten? Mailboxgebruikers vragen hun mailboxen leeg te maken. Moet dit? Om de migratie te vergemakkelijken.
 • Mailboxen: Aanmaken
 • Mail forwards: Aanmaken
 • Verhuizing DNS
 • Beeindigen Greenhost

Waarom 2 hosts erop na houden? Dat kan voordeliger. Maar verhuizen van mail-boxen en forwards is best wel een klus:
A) alle gebruikers moeten
1) boxen leegmaken,
2) gegevens ontvangen
3) wennen aan een nieuwe web-mailinterface en
B) Alle forwards moeten worden ingesteld op Oxilion, en dat moet dan maar allemaal kunnen, ik heb nog niet gekeken naar de mail-mogelijkheden bij Oxilion.
C) problemen bij routing van automatische-mailtjes vanaf de site (zoals registr. Link kwijt, forceer pauze) moet getest worden.
En ad A, nieuwe web-mailinterface: Inkoop gebruikt nu in de verzonden items de knop “Bewerk als nieuwe mail” wanneer ze een pakketmail opstellen. De vraag is bijvoorbeeld of de Oxilion webmailinterface die knop ook heeft. Of dat we eerst over moeten op het PHP-List-nieuwsbrieven-systeem.

PHP-List Functionaliteit
Impact: M, Prioriteit: M

 • Configureren
 • Trainen / uitleggen

Beveiliging
Impact: H, Prioriteit: M

 • Deelnemers migreren naar gebruikersnaam en wachtwoord, (of naar e-mailadres en wachtwoord).
 • Op een manier die weinig support impact heeft.

Afhaalpakketten (“Optie 2”)
Impact: L Prioriteit: M

Dit heet “Optie 2”, omdat door het Romanesco projectteam 3 opties zijn geboden aan transport@ om afhaalpakketten te integreren in Romanesco: 1) Zo doorgaan, buiten het systeem, 2) pakketten binnen het systeem, via een profiel bestellen en 3) een (mini)locatie worden.

Financieel aspecten:
– De betaling van de hele bestelling (pakketten en diverse producten) wordt overgemaakt per bank. De bankrekeningbeheerder kan deze in één keer als verkoop inboeken, via Kassa > Verkoop.
Telling gereserveerde pakketten:
– De afhaalpunt-beheerder kan in zijn/haar profiel x pakketten bestellen. Deze kunnen op de marktdag worden afgevinkt door ze in één keer voor nul euro te verkopen.

Integratie van iDeal
Impact: H, Prioriteit: L

Zodat als in een webshop het pakket van te voren kan worden afgerekend.

Productenlijst A-Z of Z-A
Impact: ? Prioriteit: L (Specifiek Ronald)

Droogwarenkoper komt bij kassa met lijstje met 5 producten: A, B, C, D en E. Kassamedewerker slaat ze aan. Nu staan ze op het scherm: E, D, C, B en A. Dat is niet handig om te controleren. Kan dit worden omgedraaid?
Vooruitkijkend naar de terugkeer van de droogwaarverkoop naar de woensdag en de tijdsdruk die er dan ontstaat. De kassa moet dan zo snel mogelijk kunnen worden bediend.

Reeds ontdekte work-around: Zet deelnemer in de wacht en hervat. volgorde draait om. (Of alfabetiseert?)

Dynamische tab-volgorde
Impact: ? Prioriteit: M (Specifiek Ronald)

Wanneer er meer producten zijn toegevoegd tijdens een verkoop, wordt de tab-volgorde steeds “langzamer” (je moet langs steeds meer info die al is ingevuld). Is het mogelijk om de tab-volgorde af te laten hangen van het aantal producten en meteen door te laten springen naar het onderste product? En ook dat het veld Deelnemer wordt overgeslagen nadat deze is opgezocht?