Begin een Lekkernassûh afhaalpunt!

Naast de markt op woensdag is het nu ook mogelijk om thuis een afhaalpunt voor de groentepakketten te beginnen. Je krijgt op deze manier de kans om je eigen kleine Lekkernassûh gemeenschap op te bouwen binnen je buurt. Daarnaast wordt je bestelling gratis thuisbezorgd, krijg je gegarandeerd de hoeveelheid brood, kaas en eieren die je wilt én het helpt ons de drukte te verminderen bij de markt. 

Wat moet je doen om je eigen afhaalpunt te starten?

 1. Stuur een email naar transport@lekkernassuh.org om je aan te melden als afhaalpunt. Dan hoor je of we nog plek voor een nieuw afhaalpunt hebben.
 2. Stel een groepje enthousiastelingen (min. 5) samen die groenten van Lekkernassûh willen.
 3. Zorg dat iedereen op Pauze staat.
 4. Jij doet vóór zondag 20:00 in 1 keer de bestelling voor jouw hele groep via dit formulier.
 5. Je krijgt een mail met totaalbedrag. Dit graag uiterlijk dinsdag 12:00 overmaken naar “Stichting Lekkernassuh” NL52TRIO0320064182. Betalingen o.v.v. “ afhaalpunt [je naam] Lekkernassûh, [datum]”.
 6. Mail een betalingsbewijs aan betalingen@lekkernassuh.org onder vermelding van Afhaalpunt [je naam] Lekkernassûh [datum].
 7. De pakketten worden woensdag samengesteld en tussen 11.30 en 14.00 uur naar jouw afhaalpunt/huis bezorgd met de fiets.
 8. Je deelt de pakketten uit of laat mensen bij jou langs komen. Je zorgt zelf voor de onderlinge betalingen.

Voor de deelnemers werkt het als volgt:

 1. Stuur een berichtje naar de persoon die het afhaalpunt heeft.
 2. Zij/hij zal je laten weten per wanneer je je bestelling door moet geven. Meestal uiterlijk zondagavond 19.00 uur.
 3. Je kan een groente pakket, brood (tarwe-rogge, spelt-gerst of muesli), kaas (koe jong, jong belegen, belegen, geit jong belegen) en eieren bestellen.
 4. Zet je profiel voor zondag 20.00 uur op PAUZE.
 5. De beheerder van het afhaalpunt betaalt vooruit. Zij/hij spreekt met jou af hoe je haar/hem betaalt.

Tips

 • Timebank betalen voor de pakketten kan: die deelnemers die dat willen doen betalen dan van hun eigen Timebank account. Alle betaling bewijzen moeten tegelijk met de rest gestuurd worden. Timebank brood is helaas niet beschikbaar voor afhaalpunten.
 • Je kunt je afhaalpunt promoten via de fb-groep: “pakket ophalen voor de buren” . Ook kun je je straat, wijk en contactgegevens doorgeven aan communicatie@lekkernassuh.org als je jouw pakketpunt vermeld wil hebben op de website.
 • Haal een Lekkernassûh poster bij de Gymzaal (tijdens openingstijden op woensdag) om op je raam te hangen, zo kunnen je buren je makkelijker vinden!
 • Als je een afhaalpunt groep maak kan je straks rouleren met de andere deelnemers voor wie verantwoordelijk is elke woensdag.
Foto door Miralee.nl
Foto door Miralee.nl

©️ Foto’s door miralee.nl