Week 21: 29 mei

Je bekijkt nu Week 21: 29 mei
Deze week in het pakket / this week's package

Deze week zit er onder andere koolrabi in je pakket. Een super veelzijdige groente, je kunt hem koken, wokken en rauw eten. Samen met de slamelange, paprika en komkommer een perfecte combi voor een heerlijke verse salade. Wat ga jij met je koolrabi maken?

We hopen dat dit pakket weer goed bevalt. Vergeet alsjeblieft niet om zo nodig je status te wijzigen voor zondag 20:00 uur.

Aanstaande woensdag in je pakket

  • 1 Koolrabi, Kievit, Katwijk
  • 1 Andijvie, Kievit, Katwijk
  • 1 Stengelknooflook, Stek in Lelystad
  • 150 gram Slamelange, Hoeve Biesland, Delfgauw
  • 1 komkommer, Frank de Koning, Brielle
  • 400 gram Red Price appels, Elshof, Dronten
  • 500 gram krieltjes, rood, Landzicht
  • 250 gram paprika rood, Frank de Koning, Brielle

Losse verkoop: O.a. brood, eieren en kaas.

Klushulp voor de Gymzaal

Er wordt nog steeds hard gewerkt aan de renovatie van de Gymzaal. En vele handen maken licht werk! Houd jij van klussen en vind je het leuk om mee te helpen? Lees hier welke klussen nog op enthousiaste vrijwilligers wachten en schrijf je in.

Daarnaast kunnen we natuurlijk altijd hulp gebruiken bij de markt of de verpakkingsvrije winkel. Inschrijven voor de woensdag kan via het Schema marktverzorging. Voor de verpakkingsvrije winkel kan je je hier inschrijven.

Lekkernassûh viert feest!

Volgend jaar bestaat Lekkernassûh 10 jaar! Laten we dat met elkaar vieren! Houd jij wel van een feestje? Heb je creatieve ideeën om aandacht te besteden aan ons 10-jarig bestaan en zin om iets te organiseren? Meld je dan aan bij: Liane Lankreijer (bestuur@lekkernassuh.org)

Betalen met Timebank uren

Je kunt je Timebank uren gebruiken om je groentepakket, maar ook bijvoorbeeld kaas of producten van de verpakkingsvrije winkel mee te betalen. Timebank uren verdien je door bijv. op de markt mee te helpen. Meer weten? Kijk dan hier.

Heb jij een overschot aan Timebank uren? Geef ze uit op markt of bij de verpakkingsvrije winkel, of (als je dat niet lukt), doneer ze dan alsjeblieft aan Lekkernassuh! Na de zomer hebben we een flink tekort aan uren opgebouwd, omdat er meer uit gaan dan dat er terug komen.

Verpakkingsvrije winkel
De verpakkingsvrije winkel is elke zaterdag geopend, van 11:00-13.30 uur in de Gymzaal. Ruimere openingstijden vragen om meer vrijwilligers. Wil je een keer meehelpen? Schrijf je in via deze link. Meer informatie over de winkel vind je hier.