Het is zover – de verbouwing is begonnen!

Je bekijkt nu Het is zover – de verbouwing is begonnen!

De afgelopen maanden heb je weinig van ons gehoord – maar dat betekent niet dat we stil hebben gezeten. Op paaszaterdag hadden we een gezellige duurzame lentemarkt. Het aanbod was weer inspirerend. Naast de pannenmanden, zeepjes en keramiek van de kerstmarkt waren er nu ook aardbeienplantjes van Jorick van ‘Kwekerij de Verwondering’. De mensen van coöperatie ‘Land van Ons’ verkochten allerlei prachtige producten, afkomstig van land dat geregenereerd is en Erwin de Jong van zelfoogsttuin ‘Noordwijde‘ verkocht onder andere een heerlijke kruidenthee. De bezoekers konden kennismaken met het tijdschrift Genoeg, dat zo naadloos aansluit bij waar wij voor staan. Daarnaast was de Haagse Voedselraad, een initiatief van vereniging ‘Ons Eten’, aanwezig om de boodschap van gezond en duurzaam eten te verspreiden.

Half juni hield Conscious Kitchen haar laatste diner voor de zomerstop, en verhuisde de markt van Lekkernassûh tijdelijk naar de Helena. Op 18 juni had Extinction Rebellion de eer om met De Ooievaarsbek de voorlopig laatste gezamenlijke maaltijd te koken.

En toen begon het grote opruimen, weggeven, weggooien en opslaan. Vele handen maakten licht werk, maar de meeste dank gaat naar Marijn en Sytske, die er heel wat uurtjes in hebben gestoken.

Na de lentemarkt gingen we op zoek naar de juiste aannemer en installateur voor de verbouwing. Drie aannemers met een goede reputatie werden uitgenodigd om een offerte in te dienen. Eén van de drie haakte op het laatste moment af, omdat hij een grote opdracht had gewonnen en dus geen capaciteit meer had. Uit de twee overgebleven aannemers hebben we AvS uit Stompwijk geselecteerd. De installatie van warmtepomp- en ventilatiesystemen zal worden uitgevoerd door BCS. Eind juli begonnen de sloopwerkzaamheden. De verwachting is dat het werk van de aannemer en installateur eind oktober klaar is. Dan is het de beurt aan de mensen met handige handjes in onze eigen gemeenschap om de Gymzaal af te werken.

De verbouwing gaat ongeveer € 400.000 kosten. Naast een hele gulle gift van Fonds 1818 en een bijdrage van Lekkernassûh, hebben we besloten een lening aan te gaan bij het Fonds Regio en Economie Den Haag (FRED). Eind juni mochten we ook pitchen voor een bijdrage uit de Energie Uit de Wijk Challenge van de Gemeente Den Haag. Dat leverde het prachtige bedrag van € 30.000. Op de foto staan de drie Energietoppers, de jury en de wethouder.

We hebben nu voldoende geld om te zorgen dat het pand aan de wettelijke eisen (Bouwbesluit) voldoet, maar we zoeken nog meer geld om het gebouw, en vooral de keuken, optimaal in te richten. Als iemand suggesties heeft voor fondsen die interesse zouden kunnen hebben, laat het ons weten!

Oproepen!

Wil je meedenken over en meedoen in de Gymzaal? Stuur een mail naar info@lokaalvoedseldenhaag.nl

Concrete vacatures:

  • een binnenhuis architect om pro deo mee te werken aan het ontwerp van de kastenwand en de inrichting van de entresol
  • iemand(en) met communicatie-ervaring (website, social media, nieuwsbrief)

Lees meer en volg het nieuws op de Gymzaal.org. En vergeet je niet in te schrijven voor de nieuwsbrief van Lokaal Voedel Den Haag. Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen rondom de verbouwing!