Nieuws van Hoeve Biesland

Je bekijkt nu Nieuws van Hoeve Biesland

Laat die lentekriebels maar komen! 💚

Bij Hoeve Biesland zitten ze niet stil en wordt er hard bezig om de eerste gewassen op te kweken, die straks in jouw groentepakket zitten.

Kijk Ollie vol trots bij de nieuwe ‘hangcultuur’ in de kas van de groentetuin van Hoeve Biesland staan. Deze hangende bakken zijn speciaal gemaakt voor de opkweek 🌱. De tuinbonen zijn als eerste aan de beurt. Na 4 weken zijn de tuinboonplantjes sterk genoeg om weer en wind te trotseren in de volle grond en daar te groeien 🌦️. We horen je denken: waarom moet dit hangend? Dit doen we omdat we muizen hebben die dol zijn op zaden. En als we Ollie mogen geloven is water geven op deze manier ook veel fijner.

Een paar weken verder zijn de boontjes mooi ontkiemd, en is de grond klaargemaakt om de jonge plantjes straks te gaan ontvangen. Lijkt het jou leuk om een keer te helpen? Op 2 april is het plant-dag bij Hoeve Biesland en kun je een ochtend als vrijwilliger aan de bak! https://www.hoevebiesland.nl/…/plant-dag-bij-de…/

Tip van groenteboerin Rowena van Hoeve Biesland: wil je zelf ook tuinbonen opkweken in potgrond: plant de boon zo diep als de boon.

Fotograaf onbekend