Vacature Inkoop

Je bekijkt nu Vacature Inkoop

Wil jij samen met anderen de inkoop van Lekkernassûh doen?

Wij zijn op zoek naar enthousiaste medewerkers voor de inkoop circel van Lekkernassûh. Je vervult de rol van Inkoper, die tot doel heeft om een kwalitatief goed en divers pakket samen te stellen voor de deelnemers. Je wordt uitgebreid ingewerkt en gaat deel uitmaken van een klein team waar veel samenwerking is.

Lekkernassûh is een transitie-initiatief met als doel gezond, eerlijk en lokaal voedsel toegankelijk te maken voor iedereen in de stad. We werken samen met boeren en tuinders die veelal vlakbij Den Haag actief zijn. Elke week zorgt Inkoop ervoor dat de groentepakketten worden gevuld met verse biologische groente en fruit. De pakketten worden vervolgens opgehaald op verschillende locaties in de stad tijdens de versmarkt. 

Binnen onze organisatie komen waarden als gastvrijheid, zorg voor elkaar en aandacht voor de omgeving terug in de manier waarop we werken. Het toegankelijk maken van voedsel doe je samen, op een manier die past bij de lokale gemeenschap. 

Rolomschrijving: 

Binnen de cirkel Inkoop doe je eens in de 4-5 weken de inkoop. Wanneer het jouw beurt is, dan heb je de volgende verantwoordelijkheden:

 • Je stelt het groentepakket van die week samen, op basis van de aanbodlijsten van de locale producenten.
 • Je bepaalt de hoeveelheid te bestellen groente en geeft de bestellingen door aan de boeren.
 • Je onderhoudt contact met het communicatieteam, zodat zij deelnemers kunnen informeren over het groentepakket.
 • Je vult het overzichtssheet in en deelt deze met relevante cirkels (Opbouw, Transport en verschillende markten)
 • Je houdt de inbox bij en beantwoord emails
 • Je controleert facturen van leveranciers en stuurt die daarna door naar admin
 • Je onderhoudt goede relaties met de leveranciers.
 • Je neemt deel aan het overleg van de Inkoop cirkel. 


Als lid van de Inkoop cirkel vind je het leuk om: 

 • samen met de andere leden van de Inkoop cirkel aanbod, vraag en prijsbepalingen te analyseren en mogelijke nieuwe producenten van verse, biologische en biodynamische groenten en fruit in de regio te zoeken.
 • snel te schakelen en creatieve oplossingen te bedenken als een bepaalde groente (bijvoorbeeld) niet kan worden geleverd.
 • contact te onderhouden met de boeren en leveranciers (vaak ook telefonisch) en jaarlijks langs te gaan (samen met de anderen van Inkoop) bij de belangrijke 3-4 lokale boeren.
 • mee te denken over jaarafname, oogstplannen en variatie van (bijzondere) groente.


Tot slot beschik je over de volgende capaciteiten:

> je spreekt goed Nederlands
> Je hebt een goed rekenkundig gevoel en interesse om verhoudingen snel te kunnen controleren
> Het is een voordeel als je enige culinaire ervaring of interesse hebt als basis voor de samenstelling van een aantrekkelijk en gevarieerd pakket
> Gezien de relatief lange inwerktijd ben je bereid je minimaal voor een jaar aan de rol van inkoper te committeren (je doet dan eens in de 4-5 weken de inkoop)


Tijdbesteding: ongeveer 4,5 uur/ 4-5 weken  

Waardering: (mocht je dat willen) dan kun je 2,9 Timebank uur ontvangen (per week dat je inkoop doet) voor je inzet. Hiermee kun je weer producten verkrijgen op de markt of in de verpakkingsvrije winkel.  

Interesse? Stuur dan zo spoedig mogelijk een mail met een korte motivatie en toelichting over je achtergrond naar inkoop@lekkernassuh.org. Ook voor vragen kun je hier terecht.

©️ Foto door finefocus.nl

 • Bericht auteur:
 • Berichtcategorie:Vacatures