Week 38: 20 september

Je bekijkt nu Week 38: 20 september

Deze week hebben we een heerlijk, gevarieerd pakket met lekkere groenten waarmee je een keer een spread voor op de boterham kan maken! Denk bijvoorbeeld aan selleriesalade met de knolselderij, een frisse tzatziki met de komkommer, een baba ganoush van aubergine of een gele biet-mierikswortelspread met geweekte zonnebloempitten van de versmarkt. Kortom: een perfect pakket om de boterham mooi mee op te maken!

Heb jij een overschot aan Timebank uren? Geef ze uit op markt of bij de verpakkingsvrije winkel, of (als je dat niet lukt), doneer ze dan alsjeblieft aan Lekkernassuh! Na de zomer hebben we een flink tekort aan uren opgebouwd, omdat er meer uit gaat dan dat er terug komt.

We hopen dat dit pakket weer goed bevalt, vergeet alsjeblieft niet om zo nodig je status te wijzigen voor zondag 20.00 u.

  • Toverbosch en Mozartlaan zijn weer open. De markt aan de Mozartlaan is weer verhuisd naar de Vrije school De Wonnebald, Mozartlaan 189, 2555 JK Den Haag. De tijden zijn hetzelfde gebleven, iedere woensdag van 17.00 tot 18.30 uur.
  • Moestuin meewerk dagen bij Hoeve Biesland. Kom je weer lekker je handen uit de mouwen steken bij één van onze vaste leveranciers? Kijk in de agenda voor de data en geef je op!

Aanstaande woensdag in je pakket

  • 1 Knolselderij, Hoeve Biesland, oogstaandeel
  • 250g Sperzieboon paars, Hoeve Biesland, oogstaandeel
  • 400 g aubergine klasse 2, Frank de Koning, Brielle
  • 1 Komkommer, Frank de Koning, Brielle
  • 1 paksoi, de Kievit, Katwijk
  • 500 g Gele biet, de Kievit, Katwijk
  • 300 g Prei nieuwe oogst, Peeters in Neer  
  • 500 g Waspeen nieuwe oogst, Fatels in Espel

Losse verkoop: O.a. brood, eieren en kaas.

Helpende handen
Jouw wekelijkse groentepakket is het resultaat van de samenwerking van vele deelnemers uit de Lekkernassûh gemeenschap. Lijkt het je leuk om regelmatig het wekelijkse pakket samen te stellen voor Lekkernassûh? Wij zijn nog op zoek naar nieuwe inkopers! Klik hier voor de vacature (en hier voor onze andere leuke vacatures). Wil je meehelpen op de markt? Vul dan het marktschema in op: Schema marktverzorging.

Betalen met Timebank uren
Je kunt je Timebank uren gebruiken om je groentepakket, maar ook bijvoorbeeld kaas of producten van de verpakkingsvrije winkel mee te betalen. Timebank uren verdien je door bijv. op de markt mee te helpen. Meer weten? Kijk dan hier.

Verpakkingsvrije winkel
De verpakkingsvrijewinkel is elke zaterdag geopend, van 11:00 – 13.30 uur nu in de Helena. Ruimere openingstijden vragen om meer vrijwilligers. Wil je een keer meehelpen? Schrijf je in via deze link. Meer informatie over de winkel vind je hier.

Vergeet niet je status aan te passen!
Als je op woensdag een pakket wilt afhalen, dan moet je abonnement vóór zondagavond 20:00 uur op ACTIEF staat.